Concurs FineArt!

concurs fineart

Volem començar el mes de maig amb una súper proposta!! A partir d’ara, i fins la pròxima edició de FineArt, cada mes farem un concurs fotogràfic!
Podeu presentar fotografies de qualsevol temàtica amb el Hashtag: ‪#‎concursfineartigd‬, el jurat les valorarà i en sortirà un guanyador.
El millor de tot? El premi! Les fotografies guanyadores estaran exposades durant la pròxima edició de FineArt Igualada.
El primer és aquest mes de maig, accepteu el repte? Teniu fins el 31 per esprémer el millor de les vostres lents! Participeu ara a FineArt, us hi esperem a tots.

Èxit rotund en la 4ª edició d’un FineArt consolidat

Aquesta edició de FineArt Igualada ha batut el rècord de visitants un any més, abanderola fineartmb un augment del 35% respecte l’edició anterior. Els espais on s’han incrementat més les visites respecte les edicions passades són el Museu de la Pell amb un 49% i a l’Artèria amb un
60%. Unes dades que mostren el gran moviment i expectació que desperta aquest festival fotogràfic. A més, enguany cal destacar l’augment de visitants forans, provinents d’arreu de Catalunya i també d’altres zones de l’Estat Espanyol com són el País Valencià i Madrid i, fins i tot, alguns visitants de l’estranger com per exemple França.

El coordinador de FineArt, Ramon Muntané, destaca la gran acollida per part del públic d’aquesta quarta edició, tant en el nombre de visitants com en el de participants a les activitats organitzades. Muntané afegeix que “l’augment de la seva durada ha estat valorada molt positivament tant pels igualadins com pels forans, els quals han aprofitat, sobretot, aquests quatre caps de setmana per acostar-s’hi”.

Els espais més visitats són el Museu de la Pell d’Igualada, on trobàvem 24 exposicions; l’històric i emblemàtic edifici de la Igualadina Cotonera, amb l’obra de 6 fotògrafs diferents; el Mercat Municipal de la Masuca, on s’exposava “Igualada de nit” de Maria Gregori; i, la galeria Artèria amb l’exposició de la Montse Campins i “El circ de la diva Sigh”. També destaquen les nombroses visites a la Biblioteca Central d’Igualada, a la Rectoria de Santa Maria i al Portal del Llevador, entre molts d’altres.

D’entre les exposicions més visitades destaquen la del reconegut Eugeni Forcano, que ha impactat i emocionat a tothom, recordant aquells anys; i, la de Yann-Arthus Bertrand, Catalunya des del cel, que ha meravellat al públic amb la profunditat dels paisatges i racons de Catalunya així com per ser una exposició a l’aire lliure.

 Artèria

Un esdeveniment consolidat

En paraules de Ramon Muntané “ha estat una edició molt positiva, s’han incrementat el nombre de visitants, i molt especialment els de fora, la qual cosa ens ajuda a consolidar-nos dins dels circuits fotogràfics”. A més, cada vegada són més els fotògrafs que abans de tancar l’edició d’enguany, contacten amb l’organització per parlar sobre la propera, i les possibilitats de participar-hi. Tot això, encoratja l’organització a tirar endavant amb aquest projecte de convertir Igualada en capital de la fotografia.

Les activitats paral·leles que es duen a terme durant els dies de FineArt han comptat, també, amb més participació que en les últimes edicions. Els tallers, per exemple, han rebut més sol·licituds que capacitat podien assolir; i les dues pel·lícules van rebre molt bones crítiques.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector, va tenir lloc del 26 de febrer al 20 de març a Igualada, i va reunir més de 1.000 fotografies en 15 espais d’exposicions. FineArt ha situat, una vegada més, a Igualada com a capital cultural de Catalunya.

Comença la quarta edició de FineArt Igualada

presentació fineart igualada 1Divendres 26 de febrer, a 2/4 de 7 de la tarda, al Museu de la pell va tenir lloc la inauguració de la quarta edició de FineArt Igualada. L’acte inaugural va comptar amb la presència del Conseller de Cultura Santi Vila, acompanyat per les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde de la ciutat Marc Castells i del regidor de Cultura Pere Camps, a més dels membre de l’Agrupació Fotogràfica Igualada, Ramon Mascaró (president) i Ramon Muntané (organitzador de l’esdeveniment).

Durant 21 dies la ciutat d’Igualada serà una gran exposició fotogràfica que acollirà una mostra dels treballs de fotògrafs d’arreu del món, d’escoles de fotografia i aficionats, a més d’oferir altres activitats culturals entorn de la temàtica: visites guiades, projeccions de pel·lícules i tallers de fotografia per a adults i nens.

Fins el 20 de març es poden gaudir de les 45 exposicions que hi ha repartides per la ciutat en 15 espais emblemàtics que ens faran gaudir de ben segur de la fotografia i l’espai.

Una cita imperdible a tots els nivells!

 

El FineArt arriba a l’Empremta de la mà de Mariano Zuzunaga

Del 26 de febrer al 20 de març l’EmpMariano Zuzunagaremta acollirà l’exposició “Peces selectes. Col·lecció Formiguera”  en el marc del FineArt Igualada

L’Empremta de Gràfiques Vilanova se suma un any més a la quinzena de sales que l’esdeveniment de fotografia FineArt Igualada omplirà d’exposicions des del 26 de febrer i fins el 20 de març.
Enguany, l’Empremta acull l’exposició “Peces selectes. Col·lecció Formiguera”, de Mariano Zuzunaga, fotògraf peruà, nascut a Lima l’any 1953, que viu i treballa a Barcelona des de 1975. Zuzunaga ha teixit la seva obra al llarg de les últimes quatre dècades al voltant d’una reflexió permanent sobre l’acte fotogràfic i el paper del fotògraf com a creador, testimoni i pensador del nostre temps. La seva obra es caracteritza per un acusat minimalisme i gira al voltant de la força que posseeixen certs elements quotidians, quan adquireixen noves significacions.

A diferència d’altres ocasions, en aquest cas les portes de l’Empremta estaran obertes al públic, i l’exposició es podrà visitar de dimarts a dijous de 19h a 21h, divendres de 18h a 21h, dissabtes d’11h a 14h i de 17h a 21h i diumenges d’11h a 14h i de 18h a 21h.

Arriba la 4a edició de FineArt Igualada

33 fotògrafs, 10 escoles de fotografia i imatge i 2 col·lectius de fotografia són els protagonistes de la quarta edició de FineArt Igualada, del 26 de febrer al 20 de març

FineArt Igualada enguany celebra la quarta edició del festival, un esdeveniment consolidat com a referent en el món de la imatge, apropant la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals de la fotografia. I ho fa, en diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers que recuperen espais patrimonials de la ciutat, per emmarcar les diferents propostes visuals, en 15 sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat d’Igualada.

Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents del Perú, França i també de la Rioja, Mallorca, Valladolid, Andalusia, Madrid, País Basc, Castella i Lleó i de Catalunya. L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector de la fotografia, es realitzarà del 26 de febrer al 20 de març. Comptarà, a més de les 45 exposicions, amb un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art com són visites guiades –com la de Daniel Giralt Miracle, comissari de l’exposició d’Eugeni Forcano-, pel·lícules –Human de YannArthus Bertrand i Aita de José Maria de Orbe-, presentació de libres –com Diagonal; 3.650 dies després de Josep Bou, i tallers per grans i menuts.

FineArt 2016 compta amb professionals d’àmbit internacional com els reconeguts Yann Arthus Bertrand -fotògraf parisenc de renom-, el peruà Mariano Zuzunaga, cineasta i
artista donostiarra José María de Orbe, el premi nacional de fotografia 2012 Eugeni Forcano, el murcià Juan Manuel Díaz Burgos, el mallorquí Francis de Andrés, el reconegut madrileny Javi Camino, el català Manel Úbeda, Miquel Galmes i les també catalanes Lola Montserrat i Montse Campins.

Amés, el FineArt compta amb més noms amb reconeixement dins del sector fotogràfic o fotoperiodístic com Carles Palacio, Carles Rodríguez, Cecília Ortíz, Conchi Martínez, Enric Pàmies, Gemma Miralda, Gerard Boyer, Jesús Botaro, Laia Rissech, Maria Abras, Mº Consuelo Alcaide, Maria Llop, Miguel Castellano, el duet RoigLlasera, Santi Bajona, Sebastià Caus i Vicente Peiró.

Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins, aquest any el festival compta amb les obres d’Albert Clotet, David Ribera i Roger Velàzquez.

L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià i les mostres fotogràfiques del col·lectiu Perpignan Photo Culture en Catalonge.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt; enguany, el nombre d’escoles ha augmentat de vuit a deu. Es mostren els treballs dels alumnes de l’escola ERAM- Girona, de l’espai de Fotografia Francesc Català-Roca, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de Grisart, de l’Escola Groc, de El Observatorio, de l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Presentem la imatge de la 4a edició!

imatge_fineart
FineArt Igualada, que tindrà lloc del 26 de febrer al 20 de març, ja té imatge per a la seva quarta edició. El festival, que s’ha consolidat com un dels referents dels circuits fotogràfics arreu de l’Estat, ha volgut tornar als orígens de la fotografia amb la campanya gràfica d’enguany. Retorn al revelat, a l’essència i al moment d’espera pacient mentre es contempla una imatge.

La nova imatge ha estat presentada aquest dimecres, amb una estètica basada en el pas del temps de la fotografia i la permanència d’aquesta. En la presentació han intervingut el regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Pere Camps, i Laia Claramunt, dissenyadora de la imatge d’aquesta quarta edició. Claramunt és una professional del disseny gràfic i web al seu estudi creatiu, Imagina-t’ho, i ha fet altres cartells com el de la Festa de Santa Cecília de l’any 2012.

En Paraules de Pere Camps, aquesta edició del FineArt “vol que la riquesa cultural de la ciutat dins del món de la fotografia esdevingui un punt d’atracció i mirall que enlluerni el món sencer”. Després de 27.000 visitants de l’edició anterior, es pretén igualar la bona acollida i, sobretot, gaudir dels indrets emblemàtics i singulars i de la fotografia.

En aquesta edició, s’ha allargat el període d’exhibició a 21 dies per poder contemplar les 45 exposicions dels més de 60 autors, repartits entre els 19 espais diferents de la ciutat. Espais que, com cada any, es trien amb cura per tal d’enllaçar les sales d’exposicions professionals amb l’encant del centre de la ciutat i els espais efímers. Autors com Eugeni Forcano, Lola Montserrat, José María de Orbe, Manel Úbeda, Yann-Arthus-Bertran i Montse Campins, entre d’altres, faran les delícies dels visitants.