Escola d’Olot

LITERATURA ENCARNADA

«El primer compromís de l’escriptor és amb l’escriptura. El segon, amb si mateix, amb la manera d’estar en el món i de viure l’experiència, aquest moment en què es produeix el contacte amb els altres o amb les coses. La literatura construeix ficcions, la seva veritat no és la veritat del coneixement científic, és d’una altra dimensió, està en la consistència del relat. Però, com diu James G. Ballard, vivim embolcallats per un núvol de ficció i, si no volem perdre peu, potser avui la funció de la literatura és construir realitat.»

Josep Ramoneda, Comissari de l’edició 2018 del Festival MOT

Aquesta exposició és el resultat de la col·laboració entre l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, l’única escola oficial d’art i disseny de les comarques gironines; l’Observatori del Paisatge de Catalunya i el Festival MOT. “Literatura encarnada” és una mostra en què el paisatge, la literatura i la fotografia s’uneixen per recrear i imaginar indrets i situacions descrites en diversos fragments literaris en els quals afloren els compromisos de diversos escriptors amb si mateixos, la seva literatura i en definitiva la manera d’estar al món.

 

Autors: Andrea Cabeza, Berta Escobar, David Manzano, Natàlia Masferrer, Aida Mayenco, Anna Morales, Andrea Bolcato, Ariadna Colom, Clàudia Corona, Luís Delgado, Tim Gompers, Nil Invernón, Ilia Planas, Sergio Rueda, Sara Ruiz, Lluís Vilalta i Laura Trias.