Ferran Freixa

FERRAN FREIXA Fotografia 1973 - 2013

El Ferran és un dels màxims exponents de la generació de fotògrafs de la dècada dels setanta. L’especialització en temes d’arquitectura va marcar el seu treball fotogràfic, gràcies a la precisió en l’enquadrament i l’equilibri de la composició.

Aquesta exposició ens permet visitar la seva extensa obra fotogràfica, des dels seus inicis com a artista fins a l’actualitat. La majoria de les imatges són tiratges fotogràfics originals d’època fets per Freixa, a partir de negatius analògics.

Les fotografies de Ferran Freixa, íntimes i poètiques, esdevenen una autèntica al·legoria del pas del temps i constitueixen un extraordinari testimoni que realça el patrimoni cultural urbà en procés de desaparició, tot denunciant la seva destrucció. Visualment i gràficament, l’estil d’aquest fotògraf és impecable i dibuixa els ambients d’una manera precisa i equilibrada, en una simfonia de llums i ombres.

Aquesta va ser la primera retrospectiva de l’artista i resumeix quaranta anys de treball amb una obra silenciosa, extremadament refinada i fruit d’una veritable dimensió autobiogràfica.

Josep Rigol, Comissari