Jim Doukas

MITOLOGIA, MÀGIA I BRUXERIA

Des de 1969, Doukas s’ha especialitzat en treballs de laboratori que inclouen el procés de transferència de color, imatges obtingudes sense càmera, transparències sobre paper fet a mà, tons aconseguits amb xocolata, paper de clorobromur de plata envellit (alguns Azo antics, fins i tot de 1914) i cliché-verré fet a mà sobre plaques de vidre com a negatius.

John Jerney, al San Francisco Chronicle, escriu: “Doukas afegeix èmfasi material a l’experiència fotogràfica: avui en dia, quan es posa tanta atenció en la imatge digital, sovint desmaterialitzada i allunyada de qualsevol expressió física, resulta refrescant descobrir un artista que se centra principalment en un apropament innovador i singular al llenguatge fotogràfic i al gravat”.

Doukas divideix el seu temps entre el laboratori-estudi-galeria del llac Elizabeth a Fremont, Califòrnia, i el seu Laboratori Biniancolla, a l’illa de Menorca. La major part del treball d’aquesta exposició procedeix dels seus llibres Ombres de coves: Gravacions de llum (2016), Mitologies antigues: Visitacions recents (2006), i Oda a les Meigas (pendent de publicació).