Creadors de consciència
5Museu de la Pell
Creadores

Treball de quaranta fotògrafs que conforma un mapa de fets que resulten un retrat veraç dels dilemes als quals s'enfronta la comunitat mundial.

Creadors de consciència és un projecte que neix per iniciativa de DKV, una empresa que commemora el vintè aniversari de la seva obra social amb el generós afany de fer valdre la feina dels fotoreporters i reconèixer amb això la transcendència del seu ofici: afegir llum a la foscor i donar veu als que no en tenen.

La tasca d'aquests professionals sosté el primer enfront de la veracitat en la comunicació, sobre els quals descansa la credibilitat dels mitjans que publiquen les imatges. Practiquen un ofici voluntàriament silenciós, de vegades vocacional, i amb grans dosis de risc, menyspreu a la comoditat personal i a la seguretat econòmica.

El treball dels quaranta fotògrafs exposat aquí conforma un mapa de fets que resulten fet i fet un retrat veraç dels dilemes als quals s'enfronta la comunitat mundial en el seu present i en el seu futur. Un dibuix traçat sobre unes imatges que parlen de compromís, testimoni personal i excel·lència professional.